Traži: 
Apr 30, 2014

Mozilla predstavila najprilagodljivi Firefox do sada sa novim, elegantnim dizajnom

Mozilla je neprofitna organizacija čija je misija promicanje otvorenosti, inovacije i mogućnosti na Webu. Kao globalna zajednica radimo na razvoju alata poput Firefoxa koji otjelovljuju vrijednosti naše misije i kreiraju više korisničke kontrole, fleksibilnosti i inovacije na Webu.

Za skoro deset godina postojanja Firefoxa, isti je izrastao u najpovjerljiviji i najprilagodljiviji browser, koji je izbor pola milijarde korisnika iz cijelog svijeta.

Firefox smo redizajnirali tako da reflektuje način na koji koristite Web i s uzbuđenjem predstavljamo nove funkcionalnosti uključujući elegantan i zabavan dizajn, novi meni, režim za prilagođavanje i unaprijeđenu Firefox Sync uslugu koju pokreću Firefox Accounts.Prva stvar koju ćete primjetiti u Firefoxu je prelijepi, novi dizajn koji olakšava fokusiranje na sadržaj Weba. Tabovi su dotjerani kako bi vam omogućili bržu i lakšu navigaciju. Lahko je uočiti koji tab trenutno koristite, dok se ostali stapaju u pozadinu kako bi vam manje odvraćali pažnju kada ih ne koristite.

Firefox meni je prebačen na desnu stranu alatne trake, u koji su smještene sve kontrole browsera na jednom mjestu. Meni sadrži i "Prilagodi" alat koji transformiše Firefox u moćni režim za prilagođavanje u kojem možete dodati ili ukloniti bilo koju funkcionalnost, servis ili add-on. Ovakav nivo prilagođavanja Firefoxa omogućava vam kontrolu nad vašim Web iskustvom kakvo vam niti jedan drugi browser ne pruža.

Nova Firefox Sync usluga je siguran i jednostavan način da svoj Firefox ponesete svuda sa sobom. Firefox Sync vam omogućava pristup Awesome Bar historiji surfanja, spašenim lozinkama, zabilješkama, otvorenim tabovima i podacima iz formi između vaših računara i mobilnih Android uređaja. Pokreće ga Firefox Accounts i pojednostavljuje podešavanje i proces sinhronizacije uređaja.

Pregledali smo svaki detalj Firefoxa i sve učinili ljepšim i lakšim za upotrebu - čak i zabilješke. Možete kreirati zabilješke pomoću samo jednog klika te upravljati njima s istog mjesta.


Pogledajte listu samo nekih od novina u Firefoxu, te uživajte u prilagođavanju Firefoxa vašim željama.

Elegantan novi dizajn: Dotjerani novi tabovi i sveopći moderan izgled koji vam olakšava da uživate u Webu na način na koji vi to želite.
Režim za prilagođavanje: Pojednostavljuje personalizaciju Web iskustva prema vašim preferencijama.
Firefox meni: Sadrži popularne kontrole browsera, funkcionalnosti i add-one na jednom mjestu kako bi vam olakšao i ubrzao pristup. Meni je u potpunosti prilagodljiv tako da možete mijenjati i dodavati funkcionalnosti koje želite.
Zabavne i jednostavne zabilješke: Možete kreirati zabilješke pomoću jednog klika i upravljati njima s jednog mjesta.
Jednostavan pristup Upravniku add-onima: Firefox posjeduje Upravnika add-onima kojem možete pristupiti direktno iz menija kako bi lahko pronašli i instalirali add-one.
Unaprijeđen Firefox Sync kojeg pokreće Firefox Accounts: Samo kreirajte Firefox Account, a naš alat za sinhronizaciju pojednostavit će podešavanje i dodavanje novih uređaja sa end-to-end enkripcijom. Firefox Sync vam omogućava pristup Awesome Bar historiji surfanja, spašenim lozinkama, zabilješkama, otvorenim tabovima i podacima iz formi između vaših računara i mobilnih Android uređaja.

Tu su još brojne druge novosti poput podrške za WebRTC, preko 30 novih WebAPI-ja, asm.js i Emscripten, Web Audio API, CSS Flexbox, itd.