Traži: 
Sep 19, 2013

Mozilla Community BiH @ sajam "Info 2013"

U poslovno-sportskom centru Skenderija u Sarajevu je od 12. do 14. septembra održan 10. međunarodni sajam informacionih tehnologija, grafičke industrije, multimedije i telekomunikacija "Info 2013". Vjerujemo da se neki od vas sjećaju ranijih izdanja sajma "Info", koji su bili reprezentativni i na svojevrstan način dobro oslikavali stanje na IT sceni Bosne i Hercegovine. Nažalost, to za ovogodišnje izdanje ne možemo reći. Da li je razlog tome slaba organizacija sajma ili, pak ekonomska kriza, ne možemo sa sigurnošću reći. U svakom slučaju, nama je bila čast i privilegija da se jednim skromnim štandom (koji nam je organizator uspio obezbijediti) predstavimo posjetiocima sajma. Na našu sreću, unatoč slabo odrađenom marketingu sajma, posjetilaca je bilo iznad naših očekivanja.

Naš štand se nalazio na samom kraju sajamske hale, što nije ugrozilo vidljivost istog i možemo se neskromno pohvaliti da smo bili jedan od najposjećenijih štandova. Da li zbog zvučnosti imena "Mozilla", da li zbog ljepote i šarma dvojice naših izlagača (Aleksandar Savić i Kerim Kalamujić), da li zbog besplatnih điđa (naljepnice, keychains, olovke i dr.) koje smo dijelili ili pak zbog dva Keon telefona sa Firefox OS-om s kojima su se posjetioci štanda mogli "poigrati" - nismo sigurni. U svakom slučaju, želimo se itekako zahvaliti svim posjetiocima i poručiti im da ćemo doći i na naredno izdanje sajma "Info", sa još više i još boljim sadržajima.

Posebno nas je obradovalo interesovanje nekolicine mladih posjetilaca za uključivanje u rad naše zajednice, tako da s ponosom možemo reći da smo nakon sajma "jači" za par novih volontera, za koje smo sigurni da će donijeti novu energiju i ideje za poboljšanje rada naše zajednice.

Neki će reći da je sajam podbacio, a neki da je opravdao očekivanja javnosti. Za nas je sajam bio sjajna prilika da široj bh. javnosti predstavimo Mozillu, Mozilla zajednicu BiH, nadolazeći Firefox OS, te da pojačamo svoje redove. Mi smo, vjerujemo, ovu priliku iskoristili na najbolji mogući način. Za kraj, želimo se još jednom zahvaliti svim posjetiocima našeg štanda, a posebnu zahvalu dugujemo našem Aleksandru Saviću koji je najzaslužniji za naše učešće na ovogodišnjem sajmu "Info 2013".