Traži: 
15/4-11 at 18.50 by: Kerim Kalamujic
Sretan rođendan, OpenCoffee!
Svaki prvi četvrtak u mjesecu nije tek običan četvrtak - već je dan za OpenCoffee! Za one koji ne znaju, OpenCoffee je mjesto mjesečnog okupljanja programera, web dizajnera i drugih internet entuzijasta. Međutim, ovaj put ni OpenCoffee nije bio "samo" OpenCoffee. Svi prisutni su imali privilegiju proslaviti rođendan ovog zanimljivog događaja. Rođendansku tortu prerezao je Pero Cigelj, voditelj OpenCoffee-a, koji je usput i posluživao goste. Brkove su omastili i domaćini, veselo društvo iz prvog social networking cafea - Ka5aN.

Treba spomenuti da tročlana "delegacija" ispred Mozilla Community BiH nije došla bez obraza. Sa sobom smo uredno ponijeli Firefox bedževe i naljepnice koje smo podijelili raji, što će reći da su prisutni uz ukusni kolač hajrovali i Firefox điđe :)

Ovu lijepu prigodu smo iskoristili da malo porazgovaramo i sa kolegama iz bh. Drupal zajednice o potencijalnoj saradnji. Razmijenili smo ideje i vizije, te načelno dogovorili saradnju. Za početak, dogovoren je zajednički nastup na Firefox promotivnim događajima koje planiramo održati u narednom periodu, a kao opcija još se pominju zajednički nastupi na Ubuntu release party-u, te DebConfu. Lijepo zvuči, a nadam se da će se saradnja još ljepše ostvariti.

Za slike sa događaja, kliknite ovdje.